Betere grond voor perk en pot!

DCMquadri_label (2)Hoe goed de kwaliteit van een plant ook is, zonder de juiste potgrond zal het resultaat in groei en bloei achterblijven bij uw verwachtingen. Volop genieten van de bloemenpracht van eenjarigen kan dan ook alleen met optimale potgrond.logoStender

Om de schoonheid van onze met zorg gekweekte perkplanten volledig tot hun recht te laten komen, bieden wij u graag de beste potgrond aan tegen zeer scherpe prijzen.

Waarom potgrond?

In balkonbakken, kuipen en (hang)potten kunnen planten niet zo diep wortelen als in de volle grond. Bovendien bestaat het gevaar dat bij regen er teveel water wordt vastgehouden en bij droogte de grond te snel uitdroogt. Door extreme zoninstraling kan de grond zelfs gemakkelijk verharden, waardoor water helemaal niet meer wordt opgenomen en wegloopt. Bij potaarde van mindere kwaliteit spoelt de meststof er meestal te snel uit. Voor een goede opslag van water en voeding, die op drogere momenten wordt afgegeven, is potgrond met een goede structuur nodig.

Waarom geen zak potgrond van de bouwmarkt?

Goede potgrond geeft de wortels van een plant tegelijkertijd steun en voldoende zuurstof. Potgrond met een goede structuur is herkenbaar aan een karakteristieke kleur: goede potgrond is bruin en niet zwart. Potgrond hebben we in allerlei soorten die wij soms speciaal voor ons laten samenstellen. Dan weet u zeker dat u een goede grond hebt voor de mooste perkplanten en verrassende violenpracht.

Grond testen

Bij ons kunt u een potje grond inleveren zodat u een analyse kunt krijgen van de zuurgraad en voedingswaarde van uw grondmonster. En natuurlijk geven we graag advies welke meststoffen of grond verbeteraars voor die grond het beste zijn.