perkplanten, geraniums en petunias

Bent u op zoek naar de mooiste perkplanten of eenjarigen zoals violen en primula’s?

Kwekerij Koning biedt een bijzonder gevarieerd assortiment perkgoed in uiteenlopende kleuren en vormen. Ieder jaar worden er weloverwogen nieuwe soorten toegevoegd aan ons aanbod, dat bestaat uit meer dan 150 verschillende soorten. U vindt bij ons naast herfstviolen, groot- en kleinbloemige violen en primula’s een divers assortiment stekperkplanten, waaronder stekgeraniums en stekpetunia’s, maar ook allerlei bacopa’s, verbana’s, vlijtig liesjes, begonia’s en vele andere soorten perkplanten.

Milieuvriendelijk gekweekte perkplanten

Onze milieuvriendelijke kweekmethode in combinatie met de juiste potgrond, bemesting en bewatering  staan garant voor een weelderige bloemenpracht gedurende het hele seizoen. Al onze kweek wordt handmatig getopt. Er worden geen remstoffen toegepast en slechts hoogst noodzakelijk gewasbescherming gebruikt.

Waarom zou je perkplanten in groei remmen?

Onze perkplanten worden geplant in de voor die soort juiste potgrond. We maken geen gebruik van remstoffen en daardoor groeit en bloeit uw stukje natuur op haar mooist. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we door mond-tot-mond reclame ieder jaar meer vaste klanten mogen begroeten op onze kwekerij.

Perkplantenseizoen

Ofschoon in de periode van februari tot april de violen en primula’s al tot wasdom komen en de herfstviolen de hele winter doorbloeien, begint het perkplantenseizoen, afhankelijk van de weersomstandigheden, doorgaans half april.
In het vroege voorjaar komt alle perkgoed tot bloei en kleurt de bloemenpracht van eenjarigen het leven de hele zomer door vrolijk tot aan de vorst. Daarvoor is het wel van belang om de planten goed te bemesten.

Ons uitgebreide assortiment met meer dan 150 verschillende soorten perkplanten wordt op kleur gesorteerd aangeboden.