Gazons en hun onderhoud

Een gazon is meer dan een hoop vierkante meters gras. Heeft u de juiste graszaden of zoden voor uw grondsoort? Of heeft u misschien wel verschillende grondsoorten in uw tuin? Wat voor mest is daarbij nodig? Hoe voorkom je mos, of dat het gras geel wordt? Hoe en wanneer moet je sproeien?
Zomaar een paar vragen. Vragen waarop wij u hier, op de site, of in onze tuinvakhandel bij de kas antwoorden willen geven.
Maar bedenk: elk gazon is verschillend.

Kent u de Ph-waarde van uw gazon? Die kunnen wij voor u meten en u dan een geoptimaliseerd mest advies geven. Of kijken welke mos-verjager voor uw gazon het beste is! Voor slechts een paar euro heeft u een advies op maat.

Daarom hebben wij, samen met de specialisten van DCM, een gazon jaarplan ontwikkeld. (LET OP: DIT KOMT IN FEBRUARI 2021)
Daar staat op wat u kunt doen om een pracht gazon te hebben. Zeg maar dag tegen mos en onkruiden en hallo tegen DCM!

Wij werken al meer dan 15 jaar op en met gazons van onze klanten. Groot en klein, op allerlei soorten grond en met eigenaren die willen dat hun gazon “doet wat zij willen”. Met de juiste bemesting en beluchting, op de juiste manier maaien en winterklaar maken: Wij weten hoe dat zo optimaal mogelijk kan.

Die kennis delen we graag met u. In onze verkoopruimte hebben we de bekende DCM organische mest en kalk, Kiepenkerl zaden en Luxan tegen ongewenste planten en dieren. Ook verhuren wij een verticuteermachine om het gazon te beluchten en mos-arm te maken.

Grond testen

Bij ons kunt u een potje grond inleveren zodat u een analyse kunt krijgen van de zuurgraad en voedingswaarde van uw grondmonster.
Natuurlijk geven we op basis daarvan graag advies welke meststoffen juist voor uw grond het beste zijn.

Gazon zonder zorgen? Tuinvakhandel Kwekerij Koning uit Siddeburen!

Externe links:

Kiepenkerl zaden

DCM groeistoffen