Ruwe huid, winterhanden..

Als specialist op gebied van bijen weten we natuurlijk ook het een en ander over de geneeskrachtige werking van honing, koninginnengelei en propolis.

Voor ruwe handen, schrale huid en zelfs voor sommige hardnekkige huidproblemen staan oplossingen bij ons in het schap. Dokter Wiebe Braam, die jaren lang in de Libelle advies gaf, heeft daar het nodige over geschreven. Dat boekje, en nog wat andere boekjes, hebben we ook in het assortiment.

Het is geen wondermiddel, geen geregistreerd medicijn maar de moeite waard om te proberen. We vertellen u graag over onze eigen ervaringen. Ook kunt u bij ons het boekje van Wiebe Braam kopen of inzien.
Let op: Stop nooit met geneesmiddelen zonder overleg met uw arts.

Mijn gazon staat vol met klaver, mos, paardenbloemen. Wat kan ik doen?

Onkruid krijg je als er te veel of weinig voedingstoffen in je gazon zitten, maar ook te weinig kalk of mineralen en natuurlijk water: Te veel is vaak net zo slecht als te weinig.

Mos komt …… DCM …. kan je dan in het …. strooien zodat er een evenwichtiger mengsel ontstaat. In het najaar kun je dan verticuteren, dan trek je veel mos en dood gras weg en ontstaat er ruimte voor nieuwe grassen.

DEZE MAAND IN DE AANBIEDING: KLIK HIER

Paardenbloemen gedijen bij xxxxx en yyyyy kun je dan het beste doen om ze weg te krijgen.

Als je te weinig zzzzz hebt krijg je klaver.

Gif gebruiken is ook een mogelijkheid, maar het is natuurlijk beter als je de natuur in balans kant brengen. Als het écht te erg is hebben we diverse producten die ecologisch verantwoord zijn.
Maar hier geldt helemaal: Laat Kwekerij Koning je advies geven!

Maatpakken!

De witte pakken kent iedereen, en natuurlijk hebben we die ook.

We hebben ze ook in dikkere kwaliteiten, in meerdere maten en kleuren, waardoor u goed beschermd bent tegen weer, wind en af en toe een angel.

Het klinkt afgezaagd, maar als u wilt weten wat we in u of jouw maat hebben liggen, dan is een bezoek aan onze imkervakhandel de snelste oplossing. Mailen en bellen mag, maar niets is zo effectief als zelf die kwaliteit voelen en met Willem overleggen of M of L de beste maat is.

En als je een keer wat anders wilt dragen dan het imkerpak: We hebben een aantal mooie shirts hangen. Prachtig voor een zonnige markt of bijenhoudersbijeenkomst!

Even bijkomen.. en dan Pinksteren!

Want wat was het druk in de kas! Steeds meer mensen kiezen voor planten die wel lang meegaan, en goede bemesting. En toen kwam Moederdag! We brachten potten en bakken naar onze klanten, of de moeders van onze klanten. In de kas werd het gelukkig nooit te druk, de anderhalve meter was gelukkig voor niemand een probleem.

Ook de komende weken zijn we overdag van maandag tot zaterdag open. Maar 30 mei, Pinksterzaterdag, gaan we eind van de dag dicht om dan twee dagen bij te komen.

Moederdag!

We hebben geen idee hoe we dit jaar Moederdag kunnen vieren, maar met een mooie plant of een doos perkgoed kun je je moeder, of iemand anders, een tante misschien, toch een beetje blij maken. Daarom hebben we weer een mooie Moederdag aanbiedinn!

Twee middelmaat hangplantpotten (circa 27 cm) samen voor €16,50 ipv 8,95 per stuk of

Ze hangen nu bij ons in de kas om op geur en kleur te komen, het lijken er veel maar voor je het weet zijn ze al weer weg! Elk jaar komen onze klanten weer terug en zij nemen er vaak één extra!

Hemelvaartsdag 2020

Tussen 9:00 en 17:00 bent u van harte welkom in onze verkoopkas. Of u nu iets zoekt voor uw planten, uw tuin of uw bijen: Er zal veel zijn. Of we verse honing hebben is nog niet duidelijk, maar we hebben wel zalf en cremes gebaseerd op honing. Een aanrader om te proberen!

Koningsdag

Wij zijn open op de warmste Koningsdag ooit! Prachtig perkgoed, hangplanten ennatuurlijk potgrond en organische meststoffen hebben we volop in voorraad. En ook voor de beginnende of de professionele imker hebben we weer nieuwe voorraad handige, noodzakelijk en leuke producten!

DCM biologische potgrond

Twee zakken DCM Ecoterra Biologische Potgrond van 30 liter
nu voor 12,95.
We hebben diverse soorten op voorraad maar het gaat hard! We adviseren graag welke soorten het beste bij u passen!

Potgrond voor terrasplanten en mediterrane planten

productinformatie

Potgrond met kokosvezel en klei voor het inpotten van terrasplanten zoals datura, oleander, abutilon, laurier, etc. De kokosvezel voorkomt het inkrimpen van de potgrond waardoor de planten lang in dit mengsel kunnen blijven staan. Bevat een aangepaste voeding voor een rijke en lange bloei en klei om water en voedingselementen beter vast te houden. Toepasbaar in de biotuin.

Alles onder voorbehoud van fouten en van wat nog bij ons in voorraad is.
Alle prijzen zijn inclusief BTW.